Home > nietvergunninghouders

Niet-vergunninghouders

Vooraleer men bij de niet-vergunninghouders kan aansluiten, moet men eerst de volledige zwemschool doorlopen hebben. In deze groep worden de zwemslagen al verder in detail verbeterd en worden de officiŽle starten en keerpunten aangeleerd.

Prestaties zijn voor deze groep nog niet belangrijk, maar we proberen deze kinderen zo goed mogelijk voor te bereiden op een eventuele toekomst in het wedstrijdzwemmen. Als we merken dat de kinderen de officiŽle zwemtechnieken vlot onder de knie hebben, zullen we al een beetje op snelheid en uithouding beginnen trainen.

Vanaf het moment dat een kind de limiettijd van de vergunninghouders behaald heeft en de zwemtechnieken zijn in orde, krijgt het de mogelijkheid om over te schakelen naar de vergunninghouders. Hier zal het kind een wedstrijdvergunning kunnen aanvragen. Als voorbereiding op de overschakeling naar de vergunninghouders, zal het kind al een uur in de week kunnen genieten van een extra training.

Er is geen verplichting om over te schakelen naar het competitiezwemmen. Als een kind beslist om geen wedstrijden te zwemmen, mag het rustig blijven meetrainen in deze groep tot een leeftijd van 18 jaar. Als het kind dan nog wil blijven zwemmen, zal het moeten overschakelen naar de trimmers.

© Lommelse Water Bengels vzw - Disclaimer - Design
Aangesloten bij de Koninklijke Belgische Zwembond in Vlaanderen - Vlaamse Zwemliga onder nr 95/184